Επιλογές 
Αρχική Σελίδα

Forum Πολιτών

Top 10
Αρχείο Ιστοριών
Ψηφοφορίες

Ανακτήσεις
Σύνδεσμοι

Συστήστε Μας
Επικοινωνία


Μενού Χρήστη 

Ποιός είναι Online 
Υπάρχουν επί του παρόντος 29 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

Login 
Παρωνύμιο

Συνθηματικό

Δεν έχετε ακόμα Λογαριασμό; Μπορείτε να ανοίξτε ένα. Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως διαχείριση θεμάτων, διαμόρφωση παρατηρήσεων και καταχώρηση παρατηρήσεων με τ'όνομα σας.

Αναζήτηση Νέα μέσω RSS 
Όλα τα νέα
Νέα του Δήμου
Γενικότερου Ενδιαφέροντος

Χρήσιμα Links Παλιά Άρθρα 
Παρασκευή, Μάιος 30
· Προκήρυξη για την κατάταξη Δοκίμων Υπαξ/κών στο Λιμενικό Σώμα
· Σε λειτουργία οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας στην Εγνατία Οδό
Πέμπτη, Μάιος 15
· Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στον Ευεργέτη του Έθνους Κων. Γεροστάθη
Τρίτη, Μάιος 13
· Διοργάνωση ημερίδας στo Κ.Π.Ε. Αράχθου Άρτας
Τετάρτη, Απρίλιος 30
· Εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του μεγάλου Φιλικού και Ευεργέτου Κων. Γεροστάθη
Παρασκευή, Μάρτιος 28
·
Σάββατο, Μάρτιος 08
· "Αιτήσεις στα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων"
· "Πρόσκληση"
· "Επείγουσα Ανακοίνωση"
Παρασκευή, Φεβρουάριος 21
· "Δελτίο Τύπου"
Τετάρτη, Φεβρουάριος 19
· "Ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα 3 έτη δημιουργικής πορείας"
· "Υλοποίηση του Έργου GRETA από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά"
Τετάρτη, Φεβρουάριος 12
· "Συνάντηση της Β. Ευταξά με το Δήμαρχο Ν. Σκουφά"
Δευτέρα, Φεβρουάριος 03
· "Στήνουν τα μπλόκα τους σήμερα οι αγρότες"
· "Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά"
· "Η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια στην Περιφέρεια Ηπείρου"
· "Εκτός οι ετεροδημότες από τις ευρωεκλογές"
Κυριακή, Ιανουάριος 26
· ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμική δόνηση 5,7 στην Κεφαλλονιά
Σάββατο, Ιανουάριος 25
· AΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΜΠΟΤΑΙΩΝ: Γενική Συνέλευση
· ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ξεκίνησαν τα Έργα
· ΣΔΟΕ: "Λαβράκι στην Ήπειρο"
Παρασκευή, Ιανουάριος 24
· ΕΚΤΑΚΤΟ: "Ραγδαία επιδείνωση του καιρού"
· ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για τις Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές"
· "Δημοπρατήσεις έργων στις Π.Ε. Άρτας"
· "Εξευτελιστική τιμή για τα πορτοκάλια της Άρτας"
· "Έλεγχος πτυχίων και πιστοποιητικών για τους εκπαιδευτικούς"
· ΑΡΤΑ: "Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για κλοπή χρυσών κοσμημάτων από σπίτι"
Κυριακή, Δεκέμβριος 29
· Ευχές
Παρασκευή, Δεκέμβριος 13
· Στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης
Παρασκευή, Νοέμβριος 22
· Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου

Παλαιότερα Αρθρα

 Ενημέρωση αγροτών

Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος
Π Σ Ε Α που λήγουν ή παρατείνονται
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ τα προγράμματα ΠΣΕΑ που λήγουν είναι τα: RAGBY, FAR και FROST (πάγιο κεφάλαιο). Συγκεκριμένα το FAR όπου συγκαταλέγονταν η ακαρπία του έτους 2003 για τα εσπεριδοειδή και οι ζημιές από πλημμύρες λήγει τέλος του Ιανουαρίου 2008. Το FROST που συμπεριλαμβάνει ζημίες από τους παγετούς των ημερών 12 έως και 16 Φεβρουαρίου του 2004 μόνο για το πάγιο κεφάλαιο (δηλ. ζημίες που προκλήθηκαν σε αγροτεμάχια, περιφράξεις, αποθήκες), λήγει τέλος Φεβρουαρίου 2008. Σημειωτέον ότι τέτοιες δηλώσεις παγίου κεφαλαίου  FROST δεν έγιναν στο Δήμο μας.

Για το RAGBY δεν αναφερόμαστε διότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα στο Νομό Άρτας γενικότερα.
Το FROST για το φυτικό κεφάλαιο παρατείνεται για ένα ακόμη έτος και θα λήξει με το τέλος του έτους 2008.
Σύμφωνα με την με αρ.πρωτ.:134/7-1-2008 ανακοίνωση του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων οι εργασίες αποκατάστασης του ζημιωθέντος από τους παγετούς των 12-15 Φεβρουαρίου 2004 φυτικού κεφαλαίου μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος του 2008.
Δηλαδή όσοι είναι δικαιούχοι σ’ αυτό το πρόγραμμα και δεν έχουν κάνει ακόμη ανασυστάσεις (εκριζώσεις ζημιωθέντων δένδρων και αντικατάστασή τους με νεοφυτεμένα, ή καρατομήσεις, κορμοτομές ακόμη και πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα κλαδέματα) σε εσπεριδοκαλλιέργειες και ελαιοκαλλιέργειες που τυχόν εκμεταλλεύονται, μπορούν για ένα έτος ακόμη να προβούν σ’ αυτές τις εργασίες με την προϋπόθεση πάντα να καλύπτονται από το πόρισμα. Βέβαια επιστημονικώς σας συστήνουμε να αποφεύγεται η εφαρμογή των προαναφερόμενων εργασιών αυτή την εποχή και να γίνονται μετά το πέρας των όψιμων ανοιξιάτικων παγετών που έχουν καταληκτική ημερομηνία συνήθως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Πληρωμές
FROST
Σχετικά με τις οικονομικές ενισχύσεις του FROST που καταβλήθηκαν μέχρι και την 6η Δεκεμβρίου 2007 στους δικαιούχους που εγκρίθηκαν οι εργασίες τους, αναμένεται να πληρωθούν και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό της 4ης δόσης, τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007 καθώς και τη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007. Όπως είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενα τεύχη, η τέταρτη δόση αφορά μέρος της ανώτατης οικονομικής ενίσχυσης που δίδεται για την απώλεια παραγωγής και είναι η δόση για το έτος 2007. Η οικονομική ενίσχυση για την ανασύσταση (δηλ. τα μεροκάματα και η αγορά δενδρυλλίων) καταβάλλεται εφάπαξ ενώ η απώλεια παραγωγής που προκύπτει από τα εκριζωθέντα και τα καρατομημένα δέντρα πληρώνεται σε τέσσερις δόσεις για κάθε έτος από το 2004 έως και το 2007. Η απώλεια παραγωγής από τα δέντρα που κλαδεύτηκαν σε πρωτογενείς και δευτερογενείς κλάδους πληρώθηκε ήδη σε τρείς και δύο δόσεις αντίστοιχα για τα έτη 2004, 2005 και 2006.
 
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται και το προσφάτως εγκρινόμενο πρόγραμμα ΖΕΥΣ που αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν (κυρίως σε πάγιο κεφάλαιο) από περυσινές πλημμύρες και αναμένονται τα πορίσματα.


Ε  Λ  Γ  Α
Καύσωνας
Κάπως καθυστερημένα ενημερωθήκαμε για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τον καύσωνα της 30ης Ιουνίου 2007 που είχε ζημιογόνο επίδραση στις καλλιέργειες ομφαλοφόρων πορτοκαλιών (Μέρλιν και Ναβελίνες) και στις καλλιέργειες μανταρινιάς ποικιλίας «Κλημεντίνη» από 7-12-2007 έως και 18-12-2007 κυρίως σε κάποιους νομούς της χώρας, εδώ δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χαλάζι–Παγετός
Αυτές τις μέρες υποβλήθηκαν δηλώσεις ζημίας από τη χαλαζόπτωση της 10ης Δεκεμβρίου 2007 και από σήμερα (21/12/2007) και για 12 ημέρες θα γίνονται δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό της 21ης Δεκεμβρίου. Όσοι δήλωσαν για το χαλάζι δε θα δηλώσουν εκ νέου και για παγετό, δεδομένου ότι θα εκτιμηθούν από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ αθροιστικά οι ζημιές και από τα δύο ζημιογόνα αίτια.

Ακαρπία
Οι δηλώσεις ζημίας που υποβλήθηκαν για την ακαρπία στα εσπεριδοειδή του έτους 2006 ακόμη βρίσκονται στη διαδικασία της συσχέτισης με το πρόγραμμα FROST και παράλληλα διενεργούνται και οι εκτιμήσεις γι’ αυτούς που δεν βρίσκονται στο FROST. Ενώ για την ακαρπία στις ακτινιδιοκαλλιέργειες έχουν αναρτηθεί τα πορίσματα και αναμένονται οι καταβολές της αποζημίωσης στην ΑΤΕ.
Σχετικά με τους δικαιούχους του προαναφερθέντος προγράμματος που ήδη έχουν πληρωθεί και έχουν δηλώσει επίσης και για την ακαρπία του 2006  πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1.Δεν υφίσταται αποζημίωση για ακαρπία στα νεοφυτεμένα (νεαρά δενδρύλλια - μη παραγωγικά) και στα κορμοτομημένα δένδρα καθώς την πληρώθηκαν ως απώλεια παραγωγής μέχρι και το έτος 2007 από το πρόγραμμα αυτό.
2.Εξαιρούνται οι δικαιούχοι ανασύστασης - μη δικαιούχοι απώλειας παραγωγής που δεν αποζημιώθηκαν για αυτή την ακαρπία ούτε και σαν απώλεια παραγωγής.
3.Για όλους τους δικαιούχους που πληρώθηκαν από το  FROST θα αποζημιωθούν την ακαρπία εκείνων μόνο των δένδρων που κλαδεύτηκαν σε πρωτογενείς κλάδους (μπράτσα ή σταυρώματα) ή δευτερογενείς κλάδους.
4.Το ποσό αποζημίωσης για την ακαρπία του 2006 είναι πολύ χαμηλότερο (φημολογείται ότι είναι 3€ ανά δένδρο) από την απώλεια παραγωγής που δίνει το FROST (14€ έως 21€ ανά δένδρο).
Ύστερα από τα ανωτέρω είναι ολοφάνερο ότι οι πληρωμές για την ακαρπία στα εσπεριδοειδή θα καθυστερήσουν αρκετά ενώ αρχικά ο ΕΛΓΑ «εκτίμησε» ότι οι παραγωγοί θα πληρωθούν έως τα Χριστούγεννα.

Χυμός
Τέλος αναφέρουμε ότι φέτος τα πορτοκάλια που δόθηκαν για χυμοποίηση πληρώθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ. Τουλάχιστον μέχρι τώρα πληρώθηκαν μόνο οι εσπεριδοκαλλιεργητές που είχαν δώσει κάτω από 30 τόνους και εντός των ημερών θα πληρωθούν το χυμό κι αυτοί που έδωσαν άνω των 30 τόνων πορτοκάλια.

ΟΠΕΚΕΠΕ
Επιδοτήσεις
Σας γνωστοποιούμε ότι για τις επιδοτήσεις ελαιολάδου ή από την πώληση επιτραπέζιων ελαιοκάρπων δεν είναι δυνατή η άμεση πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου όπως γίνεται και για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, και διαπιστώσαμε ότι ούτε τηλεφωνικά μπορούμε να έχουμε τέτοιου είδους πληροφόρηση. Εκείνο που γνωρίζουμε και ενημερώνουμε και εσάς τους συνδημότες μας ελαιοπαραγωγούς είναι ότι έχουν κατατεθεί οι επιδοτήσεις στην αγροτική τράπεζα απ’ όπου και τις παραλαμβάνετε. Αν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο διαπιστώσει ότι δεν έχει καταβληθεί η επιδότησή του πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Έδρα του είναι στα Ιωάννινα) στα εξής τηλέφωνα:2651045267 και 2651045141 δίνοντας ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ. Επίσης σχετικά μπορείτε να ενημερώνεστε από την ΕΑΣΑΦ στο τηλέφωνο: 26810-71687.

ΝΑΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ 
Σύνδεσμοι 
· Περισσότερα για Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος
· Νέα admin


Πιο δημοφιλής είδηση για Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος:
Οικονομική ενημέρωση αγροτών


Αξιολόγιση 
Μέσος όρος Αξιολογήσεων: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο στην αξιολόγιση του άρθρου:

Τέλειο
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό


Επιλογές 

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Συσχετιζόμενα Θέματα

Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος

© 2004 - 2013, kompoti.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Σχεδιασμός website : QNS

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.12 Δευτερόλεπτα