Επιλογές 
Αρχική Σελίδα

Forum Πολιτών

Top 10
Αρχείο Ιστοριών
Ψηφοφορίες

Ανακτήσεις
Σύνδεσμοι

Συστήστε Μας
Επικοινωνία


Μενού Χρήστη 

Ποιός είναι Online 
Υπάρχουν επί του παρόντος 8 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

Login 
Παρωνύμιο

Συνθηματικό

Δεν έχετε ακόμα Λογαριασμό; Μπορείτε να ανοίξτε ένα. Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως διαχείριση θεμάτων, διαμόρφωση παρατηρήσεων και καταχώρηση παρατηρήσεων με τ'όνομα σας.

Αναζήτηση Νέα μέσω RSS 
Όλα τα νέα
Νέα του Δήμου
Γενικότερου Ενδιαφέροντος

Χρήσιμα Links Παλιά ¶ρθρα 
Παρασκευή, Μάιος 30
· Προκήρυξη για την κατάταξη Δοκίμων Υπαξ/κών στο Λιμενικό Σώμα
· Σε λειτουργία οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας στην Εγνατία Οδό
Πέμπτη, Μάιος 15
· Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στον Ευεργέτη του Έθνους Κων. Γεροστάθη
Τρίτη, Μάιος 13
· Διοργάνωση ημερίδας στo Κ.Π.Ε. Αράχθου ¶ρτας
Τετάρτη, Απρίλιος 30
· Εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του μεγάλου Φιλικού και Ευεργέτου Κων. Γεροστάθη
Παρασκευή, Μάρτιος 28
·
Σάββατο, Μάρτιος 08
· "Αιτήσεις στα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων"
· "Πρόσκληση"
· "Επείγουσα Ανακοίνωση"
Παρασκευή, Φεβρουάριος 21
· "Δελτίο Τύπου"
Τετάρτη, Φεβρουάριος 19
· "Ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα 3 έτη δημιουργικής πορείας"
· "Υλοποίηση του Έργου GRETA από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά"
Τετάρτη, Φεβρουάριος 12
· "Συνάντηση της Β. Ευταξά με το Δήμαρχο Ν. Σκουφά"
Δευτέρα, Φεβρουάριος 03
· "Στήνουν τα μπλόκα τους σήμερα οι αγρότες"
· "Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά"
· "Η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια στην Περιφέρεια Ηπείρου"
· "Εκτός οι ετεροδημότες από τις ευρωεκλογές"
Κυριακή, Ιανουάριος 26
· ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμική δόνηση 5,7 στην Κεφαλλονιά
Σάββατο, Ιανουάριος 25
· AΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΜΠΟΤΑΙΩΝ: Γενική Συνέλευση
· ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ξεκίνησαν τα Έργα
· ΣΔΟΕ: "Λαβράκι στην Ήπειρο"
Παρασκευή, Ιανουάριος 24
· ΕΚΤΑΚΤΟ: "Ραγδαία επιδείνωση του καιρού"
· ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για τις Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές"
· "Δημοπρατήσεις έργων στις Π.Ε. ¶ρτας"
· "Εξευτελιστική τιμή για τα πορτοκάλια της ¶ρτας"
· "Έλεγχος πτυχίων και πιστοποιητικών για τους εκπαιδευτικούς"
· ΑΡΤΑ: "Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για κλοπή χρυσών κοσμημάτων από σπίτι"
Κυριακή, Δεκέμβριος 29
· Ευχές
Παρασκευή, Δεκέμβριος 13
· Στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης
Παρασκευή, Νοέμβριος 22
· Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου

Παλαιότερα Αρθρα

 Εγκαίνια ΧΥΤΑ Βλαχέρνας

Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος
Ομιλία Προέδρου Συνδέσμου Διαχείρησης Απορριμμάτων ¶ρτας κ. Ευστάθιου Γιαννούλη

Ευστάθιος ΓιαννούληςΤο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι θέμα ζωής για όλους τους πολίτες,  ένα κυριολεκτικά εθνικό θέμα, σοβαρό και περίπλοκο  το οποίο χρειάζεται σωστή προσέγγιση και μεθοδικότητα.
Η σωστή διαχείριση  και η αποτροπή ρύπανσης του περιβάλλοντος,  επιτυγχάνεται  με την συνεχή συνεργασία πολιτών και δήμων, με  αμοιβαίες υποχρεώσεις και δικαιώματα.
Εγκαινιάζουμε σήμερα  ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή της ¶ρτας, της Πρέβεζας και γενικότερα της Ηπείρου.

Εγκαινιάζουμε το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, τον ΧΥΤΑ της Βλαχέρνας, που αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο,  δίνοντας σαφές προβάδισμα σε περιβαλλοντικά ζητήματα και σε έργα που εγγυώνται την προστασία της υγείας των πολιτών και την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου τους.
ΧΥΤΑ Βλαχέρνας
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση  επιτέλους σ’  ένα θέμα που καίει την πατρίδα μας αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
Είναι υποχρέωσή μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδία μας  στον τόπο μας  στο περιβάλλον, αλλά υποχρέωσή μας και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση,
Ένα έργο, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ΧΥΤΑ Bλαχέρνας έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την Εθνική Νομοθεσία οι οποίες  επιβάλλουν αυστηρές προδιαγραφές  περιβαλλοντικά αποδεκτές και προβλέπουν διαρκή περιβαλλοντική παρακολούθηση.
Ο σχεδιασμός έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαλείφονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που παρουσιάζονται από την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων, οπότε, οι επιπτώσεις στο έδαφος, στην ποιότητα των υδάτων και του αέρα είναι μηδενικές.
Τα έργα στεγανοποίησης της λεκάνης  εξασφαλίζουν αποδεκτούς  και ασφαλείς τρόπους  συλλογής  των στραγγιδίων. 
Αυτά συλλέγονται από διάτρητους αγωγούς, και οδηγούνται στην Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγισμάτων, όπου επεξεργάζονται καταλλήλως.
Όσον αφορά τους επιφανειακούς υδάτινους αποδέκτες, έχει προβλεφθεί η κατασκευή ειδικών έργων διευθέτησης των όμβριων υδάτων, μέσω των οποίων τα όμβρια τα οποία συλλέγονται οδηγούνται στην μονάδα επεξεργασίας των στραγγισμάτων όπου και επεξεργάζονται για να επιστρέψουν  στο κύτταρο και να βοηθήσουν στην σήψη των απορριμμάτων η το πότισμα των λουλουδιών.
Επιπλέον, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και την   πλήρη μελέτη  του   ολοκληρωμένου δικτύου διαχείρισης του βιοαερίου, ώστε να μην υπάρχουν εκπομπές στον αέρα με αποτέλεσμα να  προστατεύεται η ποιότητα του.
Η έκταση που καλύπτει ο χώρος ανέρχεται σε 94,5 στρέμματα.
Περιλαμβάνει την λεκάνη απόθεσης των απορριμμάτων, και τα έργα υποδομής, δηλαδή τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, όπως το κτίριο της διοίκησης, το κτίριο συντήρησης οχημάτων, το κτίριο ελέγχου, τη γεφυροπλάστιγγα, τη δεξαμενή εξισορρόπησης, τη δεξαμενή βροχοσταλίδων, την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού με δεξαμενή καθίζησης και όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό.
Θα εξυπηρετεί 100000 πολίτες περίπου και θα δέχεται 34000 τόνους σκουπίδια ετησίως.
Το κόστος κατασκευής των βελτιωτικών παρεμβάσεων του έργου ανέρχεται σε 5.223.198,51 ευρώ ενώ με την ολοκλήρωση και των Σταθμών Μεταφόρτωσης θα φτάσει  τα 9-10 εκατομμύρια ευρώ.
Έχει ενταχθεί στα έργα του ΠΕΠ με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 75% και από Εθνικούς πόρους κατά 25%, με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Το έργο, θα εξυπηρετεί όλους τους Δήμους του Νομού ¶ρτας  καθώς επίσης και τους  Δήμους Φιλιππιάδας ,Θεσπρωτικού, Ανωγείου, και κοινότητα Κρανιάς από την Πρέβεζα με διάρκεια ζωής 20 χρόνια και  με προοπτική κατασκευής μονάδας προεπεξεργασίας που θα αυξήσει τον χρόνο απόθεσης απορριμμάτων.
Την ευθύνη για τη λειτουργία του έχει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων, ως φορέας λειτουργίας.
Κυρίες και κύριοι,
Τα σημερινά εγκαίνια του ΧΥΤΑ της Βλαχέρνας, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους έσπευδαν να προεξοφλήσουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν τα έργα.
Είναι η απάντηση σε όσους προεξοφλούσαν ότι  δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Τα σημερινά εγκαίνια, είναι η απάντηση προς όλους εκείνους, που ακόμη και σήμερα καταφεύγουν στην ευκολία της κινδυνολογίας επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν για μικροκομματικά και ευκαιριακά οφέλη το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Να είστε σίγουροι ότι αν είχαμε ακολουθήσει την ίδια τακτική  τίποτα δεν θα είχε γίνει, ο σχεδιασμός δεν θα είχε προχωρήσει, και το πρόβλημα θα διαιωνιζόταν, σε βάρος βέβαια του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
ΧΥΤΑ ΒλαχέρναςΑγαπητοί πολίτες της ¶ρτας και της ευρύτερης περιοχής,
Τα αστικά απορρίμματα αποτελούν ένα γενικό και έντονο πρόβλημα στον ελλαδικό χώρο.
Με τους οργανωμένους ΧΥΤΑ αποφεύγονται τα περιβαλλοντικά προβλήματα και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων.
Αποφεύγεται η ρύπανση των υπογείων και επιφανειακών υδάτων, η ανάπτυξη ιών και μικροβίων με κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε ευρύτερους πληθυσμούς ανθρώπων και ζώων, θέμα που είναι μείζονος σημασίας.
Ακόμα αποφεύγονται οι θλιβερές συνέπειες στη δασική οικονομία και τον τουρισμό καθώς και στην αισθητική υποβάθμιση του τοπίου και η διασπορά των απορριμμάτων με τον άνεμο.
Αποφεύγουμε επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών και εκρήξεων, την ατμοσφαιρική ρύπανση από το βιοαέριο και τις δυσοσμίες από ορισμένα αέρια που παράγονται στις χωματερές, αλλά και ο καπνός και η σκόνη που περιέχουν επικίνδυνα για τους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς, στερεά σωματίδια.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι λοιπόν, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, ότι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονα μέσα, είναι επιλογή για το μέλλον μας, επιλογή για την υγεία μας, επιλογή για τον τόπο μας.
Εμείς θα επιμείνουμε. Θα διεκδικήσουμε για την Αρτα αυτό που δικαιούται, θα προωθήσουμε σε όλα τα επίπεδα λύσεις για το περιβάλλον και θα ενισχύσουμε την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Νομό.
 Κύριε Υπουργέ
Η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και στερεών αποβλήτων και γενικά η λήψη αναγκαίων μέτρων  έχουν κόστος που οι δήμοι αναλαμβάνουν.
Δύσκολα όμως μπορούν να εφαρμοστούν, όταν στο Νομό μας,  υπάρχουν ακόμη  Δήμοι και Κοινότητες που στερούνται μηχανολογικού εξοπλισμού.
Για  Ολοκληρωμένη λοιπόν Διαχείριση πρέπει άμεσα όλοι οι Δήμοι να προμηθευτούν με τον απαραίτητο  Μηχανολογικό Εξοπλισμό να προχωρήσει η κατασκευή Μονάδας προεπεξεργασίας Στερεών αποβλήτων
Να εγκριθεί η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την δημιουργία Μονάδας προ-επεξεργασίας φυτικών και ζωικών αποβλήτων δίνοντας λύση στο έντονο πρόβλημα κυρίως της φλούδας του πορτοκαλιού που λειτουργεί  αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε επένδυση χυμοποίησης των πορτοκαλιών.
Και σ’ αυτό το σημείο  να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα κ. Υπουργέ για την πίστωση που εγκρίνατε από το πρόγραμμα Θησέας με σκοπό την ετοιμασία φακέλου για πρόταση ΣΔΙΤ.
Τέλος να εγκριθεί η πίστωση για την Διαχείριση της παραγόμενης βιολογικής ιλύος (λυματολάσπη) με βάση την μελέτη που ετοίμασε ο Σύνδεσμος μας.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους του συνεργάτες μου μελή του ΔΣ παλαιούς και νέους.
Τον Γενικό Γραμματέα κ. Πανοζάχο για το μεγάλο του ενδιαφέρον ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τις Τεχνικές υπηρεσίες (ΤΥΔΚ) για την επιστημονική τους επάρκεια και το μεγάλο τους ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του έργου. Την ΔΕΗ που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας συνδέσει με το δίκτυο.
Τους Δημάρχους του Δήμου Βλαχερνών και τους δημότες
που με  την στάση υπευθυνότητας  συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου.
Κύριε υπουργέ διερμηνεύοντας το κοινό αίσθημα των Αρτινών σας εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες όλων για την στήριξη και χρηματοδότησή αυτού του σημαντικού έργου  από την Πολιτεία. Σας διαβεβαιώνω, πως η διαχείριση του έργου - με την υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ¶ρτας, θα βρίσκεται σε καλά χέρια.  Να είστε βέβαιος πως τόσο το έργο, όσο και η διαχείριση του  θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για τους άλλους Νομούς.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρησης Απορριμμάτων ¶ρτας
Ευστάθιος Γιαννούλης
 
Σύνδεσμοι 
· Περισσότερα για Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος
· Νέα admin


Πιο δημοφιλής είδηση για Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος:
Οικονομική ενημέρωση αγροτών


Αξιολόγιση 
Μέσος όρος Αξιολογήσεων: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο στην αξιολόγιση του άρθρου:

Τέλειο
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό


Επιλογές 

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Συσχετιζόμενα Θέματα

Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος

Λυπούμεθα, Σχόλια δεν είναι διαθέσιμα για αυτό το ¶ρθρο.
© 2004 - 2013, kompoti.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Σχεδιασμός website : QNS

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.05 Δευτερόλεπτα