Επιλογές 
Αρχική Σελίδα

Forum Πολιτών

Top 10
Αρχείο Ιστοριών
Ψηφοφορίες

Ανακτήσεις
Σύνδεσμοι

Συστήστε Μας
Επικοινωνία


Μενού Χρήστη 

Ποιός είναι Online 
Υπάρχουν επί του παρόντος 22 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

Login 
Παρωνύμιο

Συνθηματικό

Δεν έχετε ακόμα Λογαριασμό; Μπορείτε να ανοίξτε ένα. Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως διαχείριση θεμάτων, διαμόρφωση παρατηρήσεων και καταχώρηση παρατηρήσεων με τ'όνομα σας.

Αναζήτηση Νέα μέσω RSS 
Όλα τα νέα
Νέα του Δήμου
Γενικότερου Ενδιαφέροντος

Χρήσιμα Links Παλιά Άρθρα 
Παρασκευή, Μάιος 30
· Προκήρυξη για την κατάταξη Δοκίμων Υπαξ/κών στο Λιμενικό Σώμα
· Σε λειτουργία οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας στην Εγνατία Οδό
Πέμπτη, Μάιος 15
· Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στον Ευεργέτη του Έθνους Κων. Γεροστάθη
Τρίτη, Μάιος 13
· Διοργάνωση ημερίδας στo Κ.Π.Ε. Αράχθου Άρτας
Τετάρτη, Απρίλιος 30
· Εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του μεγάλου Φιλικού και Ευεργέτου Κων. Γεροστάθη
Παρασκευή, Μάρτιος 28
·
Σάββατο, Μάρτιος 08
· "Αιτήσεις στα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων"
· "Πρόσκληση"
· "Επείγουσα Ανακοίνωση"
Παρασκευή, Φεβρουάριος 21
· "Δελτίο Τύπου"
Τετάρτη, Φεβρουάριος 19
· "Ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα 3 έτη δημιουργικής πορείας"
· "Υλοποίηση του Έργου GRETA από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά"
Τετάρτη, Φεβρουάριος 12
· "Συνάντηση της Β. Ευταξά με το Δήμαρχο Ν. Σκουφά"
Δευτέρα, Φεβρουάριος 03
· "Στήνουν τα μπλόκα τους σήμερα οι αγρότες"
· "Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά"
· "Η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια στην Περιφέρεια Ηπείρου"
· "Εκτός οι ετεροδημότες από τις ευρωεκλογές"
Κυριακή, Ιανουάριος 26
· ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμική δόνηση 5,7 στην Κεφαλλονιά
Σάββατο, Ιανουάριος 25
· AΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΜΠΟΤΑΙΩΝ: Γενική Συνέλευση
· ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ξεκίνησαν τα Έργα
· ΣΔΟΕ: "Λαβράκι στην Ήπειρο"
Παρασκευή, Ιανουάριος 24
· ΕΚΤΑΚΤΟ: "Ραγδαία επιδείνωση του καιρού"
· ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για τις Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές"
· "Δημοπρατήσεις έργων στις Π.Ε. Άρτας"
· "Εξευτελιστική τιμή για τα πορτοκάλια της Άρτας"
· "Έλεγχος πτυχίων και πιστοποιητικών για τους εκπαιδευτικούς"
· ΑΡΤΑ: "Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για κλοπή χρυσών κοσμημάτων από σπίτι"
Κυριακή, Δεκέμβριος 29
· Ευχές
Παρασκευή, Δεκέμβριος 13
· Στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης
Παρασκευή, Νοέμβριος 22
· Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου

Παλαιότερα Αρθρα

 Πάγωσε ... το FROST (=παγετός)!!! ... μέσα στο κατακαλόκαιρο...

Νέα Γενικότερου ΕνδιαφέροντοςΈχει καταστεί πλέον απελπιστική η καθυστέρηση των πορισμάτων από τις ενστάσεις του διοικητικού ελέγχου, που είχαν υποβάλει οι αγρότες συνδημότες μας για το πρόγραμμα FROST. Και εκεί που περιμένουμε εναγωνίως να ‘ρθούν τα εν λόγω πορίσματα, αντ’ αυτών μας ήρθαν νέες εκκρεμότητες επί των ενστάσεων και μάλιστα έπρεπε να διεκπεραιωθούν εντός μίας εβδομάδας όλες αυτές οι εκκρεμότητες 70 περίπου δικαιούχων !!!. Πρακτικώς αδύνατον, ο χρόνος περιορισμένος,……αρκετή η πίεση που υφιστάμεθα από τον ΕΛΓΑ έως του σημείου η παραλαβή των δικαιολογητικών να γίνεται ιδιοχείρως από τον ίδιο τον προϊστάμενο γεωπόνο αρμόδιο του προγράμματος FROST. Οι πιο πολλές βέβαια ήταν άδικες διότι οι ενισταμένοι είχαν στείλει όλα τα δικαιολογητικά που έλειπαν και μερικά απ’ αυτά ή δεν τοποθετήθηκαν στο φάκελο του καθενός ή δεν ελέχθησαν επαρκώς όλα, με αποτέλεσμα και πάλι να εκκρεμούν, και πάλι να τα ζητάει εκ νέου ο ΕΛΓΑ.

Το FROST κυριολεκτικά πάγωσε, ούτε πληρωμές γίνονται, ούτε πορίσματα ανακοινώνονται, ούτε η ιστοσελίδα τους στο Internet ενημερώνεται, παρά μόνο κάποιοι ελάχιστοι δικαιούχοι ενισχύθηκαν οικονομικώς στην αρχή, ενώ οι περισσότεροι που είχαν δηλώσει τις εργασίες τους από το Μάρτιο-Απρίλιο του 2006 όταν είχαν ανακοινωθεί και τα πορίσματα, περιμένουν ακόμη να πληρωθούν παρά τις διαβεβαιώσεις του ΕΛΓΑ ότι η οικονομική ενίσχυση στους ζημιωθέντες παραγωγούς θα λαμβάνεται το πολύ μέσα σε 10 μέρες από την επίσκεψη του γεωπόνου-ελεγκτή στο κτήμα και την έγκριση των εργασιών.
Διαπιστώνεται για άλλη μια φορά ότι σε γενικές γραμμές η γραφειοκρατία καθυστερεί αρκετά την όλη διαδικασία και πιο ειδικά ότι ο φάκελος του κάθε δικαιούχου αλλάζει πολλά χέρια στον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων και μέχρι να φτάσει στα κεντρικά της Αθήνας και από εκεί να ενημερώσουν και το σύστημα στο Ίντερνετ απ’ όπου θα μπορούν τελικά να ενημερωθούν και οι αγρότες, ….εε!!! κάποιο λαθάκι θα γίνει είτε σε κάποιο αριθμό (κωδικό, αριθμό λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό ταυτότητας), είτε σε κάποιο γράμμα (όνομα, επώνυμο, τοποθεσία, διεύθυνση) και φτου…πάλι απ’ την αρχή για να φτάσουμε στη μέγιστη καθυστέρηση των 6 μηνών που αποτελεί Σούπερ-σημαντική απόκλιση από τη σταθερά των 10 ημερών.
Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι αγρότες στους οποίους καθυστερεί η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης είναι να το γνωστοποιούν στους υπαλλήλους του ΚΕΠ του Δήμου μας έχοντας μαζί τους και το ΑΦΜ, ούτως ώστε μέσω του γεωπόνου του ΕΛΓΑ που βρίσκεται σε μόνιμη βάση στο Δήμο μας, να ενημερώσει την υπηρεσία του στα Ιωάννινα για να βρεθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα το λάθος- υπαίτιο της καθυστέρησης και έτσι να προχωρήσει η περαιτέρω διαδικασία για να φτάσουμε στην πληρωμή.
Και φυσικά για να είμαστε και εμείς συνεπείς  με την ασυνέπεια της όλης υπόθεσης σας κάνουμε γνωστό ότι τα πολυσυζητημένα πορίσματα των ενστάσεων του διοικητικού ελέγχου θα έρθουν το μήνα Οκτώβριο, και πάει λέγοντας…… Άλλα πορίσματα είναι αυτά του Σεπτεμβρίου που ήρθαν και αναφέρονται παρακάτω.
ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Μπορεί να μην ήρθαν ακόμη τα πορίσματα από τις προαναφερόμενες ενστάσεις αλλά ήρθαν όμως τα πορίσματα από τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης επί του πορίσματος, δηλαδή οι επανεκτιμήσεις. Και ασφαλώς κι αυτά έφτασαν με καθυστέρηση και αφορούν επανεκτιμήσεις 9 παραγωγών από το δ. δ. Σελλάδων και 19 από το δ. δ. Κομποτίου. Αυτοί οι αγρότες θα μπορούν να δηλώσουν τις εργασίες τους (κλαδέματα, φυτεύσεις), εφόσον τις έχουν ολοκληρώσει στο ΚΕΠ του Δήμου μας.
Στατιστικά στοιχεία.
Συνολικά στο Δήμο Κομποτίου, 1.101 αγρότες υπέβαλαν αιτήσεις για το πρόγραμμα FROST, εκ των οποίων οι 362 έκαναν ένσταση διοικητικού ελέγχου (λόγω απόρριψής τους από ελλιπή δικαιολογητικά) και οι 29 έκαναν ένσταση επανεκτίμησης (λόγω μη αποδοχής του πορίσματος). Από τους υπολοίπους 710 αιτούντες μόνο οι 242 υπέβαλαν δηλώσεις εργασιών ανασύστασης και αποκατάστασης των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων. Ένα μικρό ποσοστό από τους τελευταίους απορρίφθηκαν λόγω υψηλού εισοδήματος και ένα δεύτερο ποσοστό έλαβαν την ελάχιστη αποζημίωση της κοινώς λεγόμενης «ακαρπίας» για τα εσπεριδοειδή του έτους 2003 (FAR) και για τις ελιές του έτους 2004 (FROST).
Πιο αναλυτικά περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα ανά δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Κομποτίου.
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ
ΚΟΜΠΟΤΙ
ΣΕΛΛΑΔΕΣ
ΦΩΤΕΙΝΟ
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ FROST
823
193
85
1101
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
280
50
32
362
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ
19
9
1
29
ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
191
19
32
242

ΝΑΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Συμβασιούχος υπάλληλος
ΚΕΠ Δήμου Κομποτίου 
Σύνδεσμοι 
· Περισσότερα για Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος
· Νέα admin


Πιο δημοφιλής είδηση για Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος:
Οικονομική ενημέρωση αγροτών


Αξιολόγιση 
Μέσος όρος Αξιολογήσεων: 2.33
Αριθμός Ψήφων: 3


Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο στην αξιολόγιση του άρθρου:

Τέλειο
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό


Επιλογές 

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Συσχετιζόμενα Θέματα

Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος

Λυπούμεθα, Σχόλια δεν είναι διαθέσιμα για αυτό το Άρθρο.
© 2004 - 2013, kompoti.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Σχεδιασμός website : QNS

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.09 Δευτερόλεπτα