Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου παλαιάς εκκλησίας Αγίου Γεωργίου
Ημερομηνία Τετάρτη, Ιούνιος 11 @ 09:42:33 EEST
Θέμα Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος


Οι εργασίες που έχουν αρχίσει στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, μετά τη διευθέτηση κάποιων γραφειοκρατικών δυσκολιών, θα συνεχιστούν με την αμμοβολή και αρμολόγηση της τοιχοποιΐας και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, βάσει της Μελέτης που έχει εκπονηθεί και εγκρίθηκε από την αρμόδια 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Η καθαίρεση των αρμολογημάτων έδειξε εμφανέστερα τα προβλήματα της τοιχοποιΐας και παράλληλα το μέγεθος της ανακαίνισης και επέμβασης που έκαναν οι πρόγονοί μας το 1898, μετά την απελευθέρωση του χωριού από τον τουρκικό ζυγό το 1881.
Ήδη, και σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με το ενοριακό εκκλησιαστικό συμβούλιο, έχει ανατεθεί η εκπόνηση Στατικής Μελέτης στο γραφείο του αρχιτέκτονα - συντηρητή κ. Σταύρου Μαμαλούκου, με την ελπίδα η μελέτη να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπως και οι προγραμματισμένες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο.

Από το Γραφείο του Συλλόγου

Εργασίες στην παλιά εκκλησία Αγίου ΓεωργίουΕργασίες στην παλαιά εκκλησία Αγίου Γεωργίου
Από τις εργασίες στην τοιχοποιΐα του ναούΗ αρχική, εντοιχισμένη σήμερα, και η νεότερη (1898) βόρεια είσοδος του ναού
Εργασίες στην παλαιά εκκλησία Αγίου ΓεωργίουΕργασίες στην παλαιά εκκλησία Αγίου Γεωργίου
Οι υπεύθυνοι μηχανικοί και ο εργολάβος συσκέπτονται στην αυλή του ναού για την εφαρμογή και υλοποίηση της μελέτης του περιβάλλοντα χώρουΟι αρχιτέκτονες κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις για τη Στατική Μελέτη του παλαιού καμπαναριού 
Το άρθρο αυτό προέρχεται από www.kompoti.gr
www.kompoti.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
www.kompoti.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=155