... FROST (=)!!! ... ...
, 27 @ 10:18:15 EEST


χει καταστε πλον απελπιστικ η καθυστρηση των πορισμτων απ τις ενστσεις του διοικητικο ελγχου, που εχαν υποβλει οι αγρτες συνδημτες μας για το πργραμμα FROST. Και εκε που περιμνουμε εναγωνως να ‘ρθον τα εν λγω πορσματα, αντ’ αυτν μας ρθαν νες εκκρεμτητες επ των ενστσεων και μλιστα πρεπε να διεκπεραιωθον εντς μας εβδομδας λες αυτς οι εκκρεμτητες 70 περπου δικαιοχων !!!. Πρακτικς αδνατον, ο χρνος περιορισμνος,……αρκετ η πεση που υφιστμεθα απ τον ΕΛΓ ως του σημεου η παραλαβ των δικαιολογητικν να γνεται ιδιοχερως απ τον διο τον προστμενο γεωπνο αρμδιο του προγρμματος FROST. Οι πιο πολλς ββαια ταν δικες διτι οι ενισταμνοι εχαν στελει λα τα δικαιολογητικ που λειπαν και μερικ απ’ αυτ δεν τοποθετθηκαν στο φκελο του καθενς δεν ελχθησαν επαρκς λα, με αποτλεσμα και πλι να εκκρεμον, και πλι να τα ζητει εκ νου ο ΕΛΓ.

Το FROST κυριολεκτικ πγωσε, οτε πληρωμς γνονται, οτε πορσματα ανακοιννονται, οτε η ιστοσελδα τους στο Internet ενημερνεται, παρ μνο κποιοι ελχιστοι δικαιοχοι ενισχθηκαν οικονομικς στην αρχ, εν οι περισστεροι που εχαν δηλσει τις εργασες τους απ το Μρτιο-πρλιο του 2006 ταν εχαν ανακοινωθε και τα πορσματα, περιμνουν ακμη να πληρωθον παρ τις διαβεβαισεις του ΕΛΓ τι η οικονομικ ενσχυση στους ζημιωθντες παραγωγος θα λαμβνεται το πολ μσα σε 10 μρες απ την επσκεψη του γεωπνου-ελεγκτ στο κτμα και την γκριση των εργασιν.
Διαπιστνεται για λλη μια φορ τι σε γενικς γραμμς η γραφειοκρατα καθυστερε αρκετ την λη διαδικασα και πιο ειδικ τι ο φκελος του κθε δικαιοχου αλλζει πολλ χρια στον ΕΛΓ Ιωανννων και μχρι να φτσει στα κεντρικ της θνας και απ εκε να ενημερσουν και το σστημα στο ντερνετ απ’ που θα μπορον τελικ να ενημερωθον και οι αγρτες, ….εε!!! κποιο λαθκι θα γνει ετε σε κποιο αριθμ (κωδικ, αριθμ λογαριασμο, ΦΜ, αριθμ ταυττητας), ετε σε κποιο γρμμα (νομα, επνυμο, τοποθεσα, διεθυνση) και φτου…πλι απ’ την αρχ για να φτσουμε στη μγιστη καθυστρηση των 6 μηνν που αποτελε Σοπερ-σημαντικ απκλιση απ τη σταθερ των 10 ημερν.
Το μνο που μπορον να κνουν οι αγρτες στους οποους καθυστερε η καταβολ της οικονομικς ενσχυσης εναι να το γνωστοποιον στους υπαλλλους του ΚΕΠ του Δμου μας χοντας μαζ τους και το ΦΜ, οτως στε μσω του γεωπνου του ΕΛΓ που βρσκεται σε μνιμη βση στο Δμο μας, να ενημερσει την υπηρεσα του στα Ιωννινα για να βρεθε σο το δυνατ γρηγορτερα το λθος- υπατιο της καθυστρησης και τσι να προχωρσει η περαιτρω διαδικασα για να φτσουμε στην πληρωμ.
Και φυσικ για να εμαστε και εμες συνεπες  με την ασυνπεια της λης υπθεσης σας κνουμε γνωστ τι τα πολυσυζητημνα πορσματα των ενστσεων του διοικητικο ελγχου θα ρθουν το μνα Οκτβριο, και πει λγοντας…… λλα πορσματα εναι αυτ του Σεπτεμβρου που ρθαν και αναφρονται παρακτω.
ΕΠΝΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Μπορε να μην ρθαν ακμη τα πορσματα απ τις προαναφερμενες ενστσεις αλλ ρθαν μως τα πορσματα απ τις ενστσεις που υπβαλαν οι δικαιοχοι της οικονομικς ενσχυσης επ του πορσματος, δηλαδ οι επανεκτιμσεις. Και ασφαλς κι αυτ φτασαν με καθυστρηση και αφορον επανεκτιμσεις 9 παραγωγν απ το δ. δ. Σελλδων και 19 απ το δ. δ. Κομποτου. υτο οι αγρτες θα μπορον να δηλσουν τις εργασες τους (κλαδματα, φυτεσεις), εφσον τις χουν ολοκληρσει στο ΚΕΠ του Δμου μας.
Στατιστικ στοιχεα.
Συνολικ στο Δμο Κομποτου, 1.101 αγρτες υπβαλαν αιτσεις για το πργραμμα FROST, εκ των οποων οι 362 καναν νσταση διοικητικο ελγχου (λγω απρριψς τους απ ελλιπ δικαιολογητικ) και οι 29 καναν νσταση επανεκτμησης (λγω μη αποδοχς του πορσματος). π τους υπολοπους 710 αιτοντες μνο οι 242 υπβαλαν δηλσεις εργασιν ανασστασης και αποκατστασης των γεωργικν τους εκμεταλλεσεων. να μικρ ποσοστ απ τους τελευταους απορρφθηκαν λγω υψηλο εισοδματος και να δετερο ποσοστ λαβαν την ελχιστη αποζημωση της κοινς λεγμενης «ακαρπας» για τα εσπεριδοειδ του τους 2003 (FAR) και για τις ελις του τους 2004 (FROST).
Πιο αναλυτικ περιγρφονται στον παρακτω πνακα αν δημοτικ διαμρισμα του Δμου Κομποτου.
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ
ΚΟΜΠΟΤΙ
ΣΕΛΛΔΕΣ
ΦΩΤΕΙΝΟ
ΣΥΝΟΛΟ
ΙΤΗΣΕΙΣ FROST
823
193
85
1101
ΕΝΣΤΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
280
50
32
362
ΕΝΣΤΣΕΙΣ ΕΠΝΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ
19
9
1
29
ΔΗΛΩΣΝ ΕΡΓΣΙΕΣ
191
19
32
242

ΝΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Συμβασιοχος υπλληλος
ΚΕΠ Δμου Κομποτου






www.kompoti.gr
www.kompoti.gr

URL
www.kompoti.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=58