Επιλογές 
Αρχική Σελίδα

Forum Πολιτών

Top 10
Αρχείο Ιστοριών
Ψηφοφορίες

Ανακτήσεις
Σύνδεσμοι

Συστήστε Μας
Επικοινωνία


Μενού Χρήστη 

Ποιός είναι Online 
Υπάρχουν επί του παρόντος 26 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

Login 
Παρωνύμιο

Συνθηματικό

Δεν έχετε ακόμα Λογαριασμό; Μπορείτε να ανοίξτε ένα. Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως διαχείριση θεμάτων, διαμόρφωση παρατηρήσεων και καταχώρηση παρατηρήσεων με τ'όνομα σας.

Αναζήτηση Νέα μέσω RSS 
Όλα τα νέα
Νέα του Δήμου
Γενικότερου Ενδιαφέροντος

Χρήσιμα Links Παλιά Άρθρα 
Παρασκευή, Μάιος 30
· Προκήρυξη για την κατάταξη Δοκίμων Υπαξ/κών στο Λιμενικό Σώμα
· Σε λειτουργία οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας στην Εγνατία Οδό
Πέμπτη, Μάιος 15
· Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στον Ευεργέτη του Έθνους Κων. Γεροστάθη
Τρίτη, Μάιος 13
· Διοργάνωση ημερίδας στo Κ.Π.Ε. Αράχθου Άρτας
Τετάρτη, Απρίλιος 30
· Εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του μεγάλου Φιλικού και Ευεργέτου Κων. Γεροστάθη
Παρασκευή, Μάρτιος 28
·
Σάββατο, Μάρτιος 08
· "Αιτήσεις στα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων"
· "Πρόσκληση"
· "Επείγουσα Ανακοίνωση"
Παρασκευή, Φεβρουάριος 21
· "Δελτίο Τύπου"
Τετάρτη, Φεβρουάριος 19
· "Ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα 3 έτη δημιουργικής πορείας"
· "Υλοποίηση του Έργου GRETA από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά"
Τετάρτη, Φεβρουάριος 12
· "Συνάντηση της Β. Ευταξά με το Δήμαρχο Ν. Σκουφά"
Δευτέρα, Φεβρουάριος 03
· "Στήνουν τα μπλόκα τους σήμερα οι αγρότες"
· "Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά"
· "Η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια στην Περιφέρεια Ηπείρου"
· "Εκτός οι ετεροδημότες από τις ευρωεκλογές"
Κυριακή, Ιανουάριος 26
· ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμική δόνηση 5,7 στην Κεφαλλονιά
Σάββατο, Ιανουάριος 25
· AΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΜΠΟΤΑΙΩΝ: Γενική Συνέλευση
· ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ξεκίνησαν τα Έργα
· ΣΔΟΕ: "Λαβράκι στην Ήπειρο"
Παρασκευή, Ιανουάριος 24
· ΕΚΤΑΚΤΟ: "Ραγδαία επιδείνωση του καιρού"
· ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για τις Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές"
· "Δημοπρατήσεις έργων στις Π.Ε. Άρτας"
· "Εξευτελιστική τιμή για τα πορτοκάλια της Άρτας"
· "Έλεγχος πτυχίων και πιστοποιητικών για τους εκπαιδευτικούς"
· ΑΡΤΑ: "Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για κλοπή χρυσών κοσμημάτων από σπίτι"
Κυριακή, Δεκέμβριος 29
· Ευχές
Παρασκευή, Δεκέμβριος 13
· Στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης
Παρασκευή, Νοέμβριος 22
· Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου

Παλαιότερα Αρθρα

 Ενημέρωση Αγροτών

Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος
Τα νεότερα από το ………………….. FROST
Για τις πληρωμές του έτους 2006 από το πρόγραμμα FROST αναφερθήκαμε σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας εκτός από την καταβολή της τρίτης ετήσιας (για το έτος 2006) δόσης που καταβλήθηκε στις 29/12/2006 σε όλους τους δικαιούχους που είχαν κάνει εκριζώσεις (25%), κορμοτομές (21%) και κοπές πρωτογενών κλάδων (24%). Οι ποσοστιαίες αυτές δόσεις είναι δόσεις από την ανώτατη συμπληρωματική ενίσχυση που χορηγείται στους δικαιούχους απώλειας παραγωγής κι όχι από την ανώτατη οικονομική ενίσχυση που δίδεται για την ανασύσταση της καλλιέργειάς τους (δηλαδή τα μεροκάματα), η οποία ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ. Μέχρι στιγμής οι πληρωμές που έγιναν από την αρχή του έτους 2007 για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Δήμο Κομποτίου είναι στις εξής ημερομηνίες: 2/2, 15/3 και 16/5 /2007...


Ελάχιστοι σε αριθμό οι παραγωγοί που αποζημιώθηκαν σ’ αυτές τις πληρωμές και μάλιστα αρκετά καθυστερημένα. Ο λόγος αυτής της καθυστέρησης οφείλεται στον μικρό αριθμό δικαιούχων που δήλωσαν τις εργασίες ανασύστασης των καλλιεργειών τους. Όπως φαίνεται τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 2007 δεν έγιναν πληρωμές. Είναι αναγκαία η συγκέντρωση αρκετών δηλώσεων ώστε ο γεωπόνος - ελεγκτής του ΕΛΓΑ να αξιοποιήσει καλύτερα το χρόνο του καθώς τον τελευταίο καιρό λόγω των αρκετών ζημιών από χαλάζι και παγετούς στο Νομό μας ήταν ενταλμένος για ελέγχους και εκτιμήσεις σε άλλες περιοχές εκτός του Δήμου μας. Τώρα όμως είναι εδώ και θα είναι για αρκετό καιρό μέχρι να ελεγχθούν όλες οι δηλώσεις ανασύστασης που υποβλήθηκαν. Επίσης ο ίδιος ο γεωπόνος μας διαβεβαίωσε για μερικούς συνδημότες μας αγρότες που είχαν υποβάλει δηλώσεις ανασύστασης κατά το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2006 και δεν πληρώθηκαν, ότι διεκπεραιώθηκαν οι εκκρεμότητές τους και τα πρακτικά ήδη έχουν σταλεί στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα όπου θα δοθεί και η εντολή για την πληρωμή τους. Εκτιμάται ότι θα είναι σίγουρα στην πληρωμή του μηνός Ιουνίου.
Επίσης ευελπιστούμε ότι στην ίδια πληρωμή θα είναι και οι 27 αιτούντες-δικαιούχοι του Δ.Δ. Φωτεινού, 13 του Δ.Δ. Σελλάδων και 20 του Δ.Δ. Κομποτίου, των οποίων οι δηλώσεις ανασύστασης εξετάστηκαν κατά τον Απρίλη.
 Ήδη ο γεωπόνος έχει παραλάβει 47 ακόμη αιτήσεις-δηλώσεις για έλεγχο στις εργασίες που έχουν κάνει οι αγρότες δικαιούχοι του προγράμματος  FROST. Η υποβολή τέτοιων δηλώσεων συνεχώς αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο φτάνοντας μέχρι στιγμής τις 70, ήτοι συνολικά εξετάζονται 117 δηλώσεις.
Η συμπλήρωση μιας τέτοιας «απλής» δήλωσης εργασιών κοστίζει σε χρόνο τουλάχιστον 10 λεπτά της ώρας στον δικαιούχο μέχρι να συνεννοηθεί με τον υπάλληλο για το ποιες ακριβώς εργασίες έχει κάνει, τι είδους κλαδέματα, καταγραφή των στοιχείων του ΑΔΤ και ΑΦΜ, καθώς και των αριθμών των τιμολογίων που καταθέτει έως τελικά την υπογραφή του. Και τουλάχιστον 30 λεπτά της ώρας κοστίζει στον υπάλληλο του Δήμου που θα την παραδώσει στον γεωπόνο ελεγκτή συνοδευόμενη με φωτοτυπία αυτής, φωτοτυπίες του αρχικού πορίσματος, του πορίσματος ύστερα από ένσταση διοικητικού ή επαναληπτικού διοικητικού ελέγχου, του πορίσματος ύστερα από ενδεχόμενη επανεκτίμηση, καθώς και των τιμολογίων και πιθανόν να συνοδεύεται και με διάφορες παρατηρήσεις προς διευκόλυνση του γεωπόνου.
Πρόσφατα, κυρίως λόγω της εποχής, που ευνοεί την ολοκλήρωση των εργασιών στα παγετόπληκτα ζημιωθέντα δέντρα των συνδημοτών αγροτών μας και δευτερευόντως λόγω της κοινοποίησης πολλών αναμενόμενων πορισμάτων, όπως επίσης και της συμπλήρωσης των προαναφερόμενων δηλώσεων που απαιτεί αρκετό χρόνο, παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή στο ΚΕΠ του Δήμου μας, αρκετός φόρτος εργασίας, άγχος και κούραση για την όσο τη δυνατό γρηγορότερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. Για αυτό επικαλούμαστε την κατανόησή σας και την υπομονή σας για τις πιθανές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή σας, γιατί το ΚΕΠ δεν ασχολείται μόνο με την ενημέρωση των αγροτών αλλά προσφέρει και άλλες κύριες και σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες για τις οποίες θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε επόμενο φύλλο μιας και δεν αποτελεί μέρος του παρόντος θέματος.
Επιστρέφοντας στις δηλώσεις εργασιών που εξετάζονται τώρα από το γεωπόνο και όπως αναφέρθηκε είναι σε αριθμό 117, είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές από 1 έως 3 αγροτεμάχια κατά μέσο όρο οπότε ο γεωπόνος ελεγκτής θα τελειώσει τον έλεγχο κατά τα μέσα έως τέλη του μηνός Ιουνίου, όπερ σημαίνει ότι και οι τελευταίοι δηλούντες ανασύσταση θα πληρωθούν μετά τον Ιούλιο αρχίζοντας στην καλύτερη περίπτωση από τα μέσα Ιουλίου και καταλήγοντας τον Αύγουστο.
Παρενθετικά αναφέρουμε ότι αυτοί που δηλώνουν φέτος τις εργασίες τους θα πληρωθούν όλη την οικονομική ενίσχυση που χορηγείται για ανασύσταση (δηλαδή τα μεροκάματα) και τις τρεις ετήσιες δόσεις από την ανώτατη συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση λόγω απώλειας παραγωγής μένοντας έτσι η τέταρτη δόση που είναι μόλις το 15% (για νεοφυτεύσεις) ή το 13% (για κορμοτομές) που θα αποπληρωθεί στις 29/12/2007. Αντιθέτως για τα κλαδέματα σε πρωτογενείς (στα σταυρώματα ή μπράτσα, όπως τα λένε οι αγρότες) και δευτερογενείς κλάδους θα πληρωθούν ολόκληρα τα χρηματικά ποσά γιατί χορηγούνται και οι τρεις ετήσιες δόσεις με την παρέλευση των ετών 2004, 2005, 2006.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργεί ο γεωπόνος ελεγκτής, ο γνωστός πια σε όλους μας κος Χρήστος Λαλάκος, το τυπικό της διαδικασίας του προγράμματος FROST απαιτεί να παρίσταται μια φορά την εβδομάδα ο γεωπόνος στο γραφείο του στον ΕΛΓΑ που εδρεύει στα Ιωάννινα για να γραφτούν τα πρακτικά, να ελεγχθούν και να διεκπεραιωθούν τυχόν διοικητικές εκκρεμότητες ώστε τελικά να σταλούν στην Αθήνα και να εισαχθούν στο τελικό στάδιο της πληρωμής.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων πρέπει να αναφερθεί ότι η σειρά προτεραιότητας για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης δεν δίνεται σύμφωνα με τη σειρά που δηλώνει κάποιος τις εργασίες του διότι ο γεωπόνος δουλεύει κατά περιοχές και είναι πιθανό κάποιος που δήλωσε τελευταίος, να πληρωθεί πρώτος και αντίστροφα. Τα πρακτικά στέλνονται κατά ομάδες προσπαθώντας ο γεωπόνος να συμπεριλαμβάνονται όσο το δυνατό περισσότεροι δικαιούχοι και αυτό καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και δουλεύοντας υπό την επίδραση αυτών των υψηλών θερμοκρασιών (υπερβολικές για την εποχή), ενώ ταυτοχρόνως επισκέπτεται και το γραφείο του για την συμπλήρωση και αποστολή των πρακτικών.

Επανεκτιμήσεις-Ενστάσεις του
FROST
☞ Αρχές Φεβρουαρίου, ύστερα από ένα ολόκληρο χρόνο κοινοποιήθηκαν και τα πορίσματα για τους μη δικαιούχους του δ.δ. Φωτεινού που είχαν υποβάλει ενστάσεις για διοικητικό έλεγχο και κατέστησαν δικαιούχοι. Σαν φυσικό και επόμενο λοιπόν όσοι δικαιώθηκαν δήλωσαν και τις εργασίες ανασύστασης που είχαν εκτελεστεί εδώ και αρκετό καιρό. Αυτές τις μέρες εξετάζονται και εκτιμάται ότι τέλος Μαΐου θα ελεγχθούν και οι τελευταίες τους δηλώσεις. Απ’ αυτά τα πορίσματα υποβλήθηκε μόνο μία ένσταση επί του πορίσματος –επανεκτίμηση.

☞ Επίσης ανακοινώθηκαν και τα πορίσματα από τις επανεκτιμήσεις που είχαν αιτηθεί 48 δικαιούχοι από το δ.δ. Κομποτίου και 17 από το δ.δ. Σελλάδων.
Μαζί με τα ανωτέρω πορίσματα ανακοινώθηκαν και μερικά άλλα ύστερα από επαναληπτικό διοικητικό έλεγχο  που ζητήθηκε από τους δικαιούχους και επί των πορισμάτων αυτών υποβλήθηκαν 12 ενστάσεις. Αυτές ήταν και οι τελευταίες ενστάσεις και τα πορίσματα αυτών τα τελευταία αναμενόμενα.
Τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε διότι εκκρεμούν οι αιτήσεις των νέων δικαιούχων ή μη – κληρονόμων των θανόντων δικαιούχων που είχαν υποβάλει πρωτίστως αίτηση για το πρόγραμμα FROST. Επειδή το πρόγραμμα αυτό λήγει με την πάροδο του έτους 2007, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν και να δηλωθούν οι εργασίες ανασύστασης που έχουν σκοπό να κάνουν οι δικαιούχοι εφόσον καλύπτονται από το πόρισμά τους, εντός του έτους 2007. Αυτό όμως καθίσταται αρκετά δύσκολο, δεδομένου ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η κοινοποίηση των πορισμάτων για τα οποία γίνεται λόγος και δεν είναι και σίγουρο ότι θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις για οικονομική ενίσχυση των ζημιωθέντων παραγωγών που κατέχουν παγετόπληκτες καλλιέργειες και ενδεχομένως να υποβληθούν ενστάσεις-επανεκτιμήσεις, ως συνήθως διαδικασία επιπλέον χρονοβόρα. Χρήσιμο θα ήταν λοιπόν οι κληρονόμοι – νέοι δικαιούχοι εάν έχουν σκοπό να εκριζώσουν και να φυτεύσουν νέα φυτά (κρίνοντας από τις απαιτήσεις των αγροτεμαχίων τους) να παραγγείλουν σύντομα τα δενδρύλλια από κάποιο πιστοποιημένο φυτώριο, γιατί παρατηρήθηκε πρόσφατα έλλειψη στην αγορά, ούτως ώστε να κοπούν τιμολόγια με ημερομηνία εντός του έτους και αργότερα είτε έρθει το πόρισμα μετά το τέλος του χρόνου είτε στις αρχές του επόμενου να είναι έτοιμοι να δηλώσουν τις εργασίες τους και να είναι καλυμμένοι χρονικά.
Τέλος είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας σχετικά μ’ αυτό το πρόγραμμα και ευελπιστούμε στην πιο ανώδυνη για τους συνδημότες μας αγρότες διεκπεραίωσή του με το τέλος αυτού του έτους.
Εκτός από το ΚΕΠ του Δήμου μας όπου παρέχεται κάθε σχετική πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων και να ενημερώνεστε ο καθένας ξεχωριστά για την υπόθεσή του στα εξής τηλ.: 2651064737 ή 2651064735 ή 2651064730. Για τους προχωρημένους που διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (Internet) μπορούν να αντλήσουν κάθε πληροφορία από την ιστοσελίδα του Δήμου μας (www.kompoti.gr) όπου υπάρχει σχετικός σύνδεσμος (link).

ΕΛΓΑ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥΣ
Κοινοποιήθηκαν τα πορίσματα των δηλώσεων ζημίας από το χαλάζι και τους παγετούς στον ελαιόκαρπο και τα εσπεριδοειδή. Πολλοί παραγωγοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τα πορίσματα που δεν τους αποζημιώνουν λόγω έντονης ακαρπίας, παρόλο που και παραγωγή υπήρχε αλλά και σημαντική καρπόπτωση λόγω της χαλαζόπτωσης και των παγετών. Στα εσπεριδοειδή δε οι αποζημιώσεις ήταν ελάχιστες έως μηδενικές.
Δική μας εκτίμηση είναι ότι επειδή στην πλειονότητά τους οι ελαιοκαλλιεργητές και εσπεριδοκαλλιεργητές του Δήμου μας είναι δικαιούχοι απώλειας παραγωγής από το πρόγραμμα FROST και ενισχύθηκαν ή θα ενισχυθούν οικονομικά για την απώλεια παραγωγής για τέσσερα χρόνια: 2004, 2005, 2006, 2007 (υποτίθεται ότι υπάρχει ακαρπία ή απώλεια παραγωγής από τα αυστηρώς κλαδεμένα και νεοφυτεμένα δέντρα λόγω των παγετών του έτους 2004) για αυτό το λόγο δεν αποζημιώθηκαν από τον ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΛΓΑ.

Ενεργοποίηση των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης
Ο Π Ε Κ Ε Π Ε
Σύμφωνα με τη νέα ΚΑΠ (κοινή αγροτική πολιτική) που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1/1/2006 έως το έτος 2013, κάθε χρόνο οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι θα υποβάλλουν αίτηση για να καταβληθεί η επιδότηση (δικαιώματα) του προηγούμενου έτους που έχει οριστεί να παίρνουν σύμφωνα με την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης («το χαρτί του Μπασιάκου» όπως λένε οι συνδημότες μας αγρότες).
Για το λόγο αυτό συνεργείο της ΕΑΣΑΦ (Ένωση Άρτας-Φιλιππιάδος) επισκέφτηκε τμηματικά και τα τρία δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κομποτίου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε μα την πάροδο της 15ης Μαΐου. Όσοι παρέλειψαν πρέπει να απευθυνθούν στην Ένωση εγκαίρως ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο τηλ: 2681027229. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι μόνο το «χαρτί του Μπασιάκου».

Υ.Γ.
Όσοι από τους παραγωγούς που διατηρούν γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται λόγω εισοδήματος να υποβάλουν φορολογική δήλωση, τους γνωστοποιούμε ότι το ΚΕΠ του Δήμου μας εκδίδει βεβαιώσεις για φορολογική χρήση που βεβαιώνουν για τα εισοδήματα-αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ή εισοδήματα-ενισχύσεις από ΠΣΕΑ που παρέλαβαν το έτος 2006.

ΝΑΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ 
Σύνδεσμοι 
· Περισσότερα για Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος
· Νέα admin


Πιο δημοφιλής είδηση για Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος:
Οικονομική ενημέρωση αγροτών


Αξιολόγιση 
Μέσος όρος Αξιολογήσεων: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο στην αξιολόγιση του άρθρου:

Τέλειο
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό


Επιλογές 

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Συσχετιζόμενα Θέματα

Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος

Λυπούμεθα, Σχόλια δεν είναι διαθέσιμα για αυτό το Άρθρο.
© 2004 - 2013, kompoti.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Σχεδιασμός website : QNS

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Αναπαραγωγή Σελίδας: 0.14 Δευτερόλεπτα