Χαρακτηρισμός καταλληλότητας θαλασσινών νερών για κολύμβηση
Ημερομηνία Δευτέρα, Ιούλιος 19 @ 09:28:15 EEST
Θέμα Νέα Γενικότερου Ενδιαφέροντος


Με την αριθμ. ΔΥΠ.1800/6-2010 Απόφαση του Νομάρχη ¶ρτας χαρακτηρίζονται τα θαλασσινά νερά των περιοχών Κορωνησίας - Σαλαώρας - Κόπραινας του Νομού ¶ρτας ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για κολύμβηση ΠΛΗΝ: των ακτών 50m δεξιά του μώλου του λιμανιού της Κόπραινας και των τμημάτων 300m δεξιά και αριστερά από τις εκβολές των ποταμών Αράχθου και Βωβού, καθώς και από την εκβολή των νερών αποστράγγιστικής τάφρου Τ.Ο. του αντλιοστασίου Βίγλας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Να συμπληρώσουμε επιπρόσθετα ότι ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ εφέτος έχει μεριμνήσει ώστε να πάει νερό στην παραλία του Ράμματος. Ήδη ο Δήμος έχει τοποθετήσει τέσσερις λουτήρες (ντούζ) και δυο καμπίνες αποδυτηρίων. Επιπλέον, έχει διανοίξει τον παράπλευρο αγροτικό δρόμο που οδηγεί στον Ξυλοδιάδρομο για να είναι προσπελάσιμος με την απαραίτητη ευκολία. Για τον ξυλοδιάδρομο που, ομολογουμένως, αποτελεί μια ομορφιά σημαντικότατη γι αυτή την περιοχή, ανέλαβε η Νομαρχία ¶ρτας να διαθέσει το ανάλογο Κονδύλιο για την επιδιόρθωσή του.


Για τις περιοχές Ράματος και Κόπραινας, ο Δήμος Κομποτίου απευθύνθηκε σε πιστοποιημένο εργαστήριο για την ανάλυση των θαλασσινών νερών, και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αποδεικνύουν την καταλληλότητα των παραπάνω θαλασσινών νερών για κολύμβηση.Το άρθρο αυτό προέρχεται από www.kompoti.gr
www.kompoti.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
www.kompoti.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=233